domingo, 7 de marzo de 2010

El PSPV abandona el ple de Xàtiva en negar-se Parra a explicar l’acusació d’amenaces als discapacitats
Publicat per Comarcàlia on 3/05/10 • En la secció Xàtiva
SHARETHIS.addEntry({ title: "El PSPV abandona el ple de Xàtiva en negar-se Parra a explicar l’acusació d’amenaces als discapacitats", url: "http://comarcalia.info/2010/03/05/el-pspv-abandona-el-ple-de-xativa-en-negar-se-parra-a-explicar-lacusacio-damenaces-als-discapacitats/" });
Comparteix Comarcalia.info

El PSPV exigeix que Parra demane disculpes per les amenaces
En el ple municipal celebrat este matí a Xàtiva el PSPV ha presentat una moció demanant que el tinent d’alcalde del PP, Vicent Parra, demanara disculpes per l’acusació d’amenaces feta des de l’associació de discapacitats Aspromivise. Davant el rebuig del PP a tractar de debatre esta moció i per tant que el responsable municipal donara la seua versió, els set regidors del PSPV han abandonat el ple en senyal de protesta.
Anteriorment el portaveu socialista Roger Cerdà ha manifestat que “un representant públic no pot imposar d’esta forma el seu interés partidista a la societat, i menys encara afectant a les necessitats d’un col·lectiu tan sensible i tan dependent de l’assistència e les diferents administracions com són els discapacitats”. Per la seua banda Parra ha qüestionat la representativitat de la nota enviada en nom d’Aspromivise afirmant que “si li dóna més credibilitat a les seues paraules que a les meues, allà ell” i s’ha remés a les declaracions fetes en un mitjà de comunicació.
Cerdà ha criticat l’actitud de Parra i del PP afirmant que “no pot declinar donar explicacions sobre l’incident remetent-se a les delcaracions que ha fet a un unic mitjà de comunicació”, ja que “la nostra obligació és exigir-li responsabilitats sobre la seua conducta amb els diferents col·lectius de la ciutat, així com la seua és explicar-se en el ple municipal que és l’espai idoni on fan declaracions els responsables públics perquè tots l’escoltem”.
La portaveu del Bloc, Cristina Suñer, després de l’abandonament del PSPV ha tornat a inquirir a Parra pel mateix tema i este ha contestat que “en cap moment vaig dir temes d’eixe tipus, no sé l’acta què reflectirà”, i que “la persona que diu que el vaig amenaçar sols va estar deu minuts en la junta”. A més ha afirmat que no s’ha pogut posar en contacte amb la directora del centre i ha apuntat que seria el portaveu qui estaria amenaçant a Aspromivise.
Parra assegura que “li vaig dir unes coses que havia de dir-li, i que em ratifique que li les havia de dir” i que el que volia fer era parlar abans amb els responsables autonòmics dels serveis de Benestar Social.
Per la seua banda l’alcalde Alfonso Rus ha afirmat que “sempre hem donat suport a Aspromivise”, i s’ha referit als problemes econòmics de l’associació per mantindre el taller ocupacional afirmant que “si m’entere que necessiten fer loteria per guanyar diners per gestionar el centre faré que de seguida una empresa el gestione”. A més també ha advertit que si el que vol fer el representat d’Aspromivise és “fer política per darrere” ha afirmat que “destaparé el que puc destapar”.
El representant del PSPV ha finalitzant advertint Parra que “no pot plantejar este lamentable enfrontament com un cas de la paraula d’ell contra la d’Aspromivise” afirmant que el seu representant “està polititzat”, perquè “si ens posa en esta isjuntiva vegem que qui té més a perdre per traure a la llum les amenaces és Aspromivise”, especialment quan hem vist les mateixes actituds en altres dirigents dins el propi Govern de Xàtiva.
Fora del ple municipal des d’Esquerra Unida també s’ha demanat la dimissió de Parra com a president de la Mancomunitat perquè “en un Estat de Dret com el nostre no es poden tolerar aquestes actituds”. El líder d’EU Miquel Lorente ha anunciat que esta formació farà arribar a Vicent Parra un exemplar de la Carta de la Declaració Universal dels Drets Humans, perquè tinga ben clar que l’època dels silencis, els sotmetiments i de la por és una cosa del passat”. Finalment respecte a la creació dun centre de dia per Aspromivise Lorente ha assegurat que és “una necessitat més que justificada”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario